escort escort

Наградата на Светскиот самит за мобилни апликации - Македонија
2014
 
 
Почетна arrow WSA Macedonia 2007 arrow Пријавени кандидати arrow е-бизнис arrow Златна книга
Златна книга Испечати Е-пошта

Организација: R3 INFOMEDIA DOO
Производ/проект: Златна книга
Категорија: е-бизнис

Краток опис: Порталот на Златна Книга е во 2 година на раст и развој. Веќе се користи од над 1000 дневни unique посетители во МК и во регионот. Развојот на порталот влегува во втора фаза на дополнителни инвестиции. Порталот е на 3 јазици и се користи за бизнис, но и за дневни потреби на широката популација.

Какви е-содржини се опфатени со производот/проектот?
- детални информации за околу 60.000 правни субјекти во РМ (адреса, тел/факс, град, локација, меил, веб страна, дејност, бренд, клучен збор, краток опис за фирмата, лого)

Кои се досегашните ефекти и влијание на производот/проектот?
- над 1.000 дневни индивидуални посети за добивање информации за правни субјекти во РМ, од земјата и надвор од неа.

На кој начин производот/проектот придонесува во развојот на информатичкото општество?
- едноставен, брз и бесплатен начин за добивање на информации преку интернет, со што се поедноставува секојдневната работа и потреби

Која е целната публика на производот/проектот?
- физички и правни субјети од земјата и надвор од неа

На кој јазик (на кои јазици) се достапни содржините?
- Македонски, англиски и албански.

Дали при изработката на проектот е водено сметка за правилата на употребливост и на кој начин?
- При изработка на проектот е водено сметка за правилата на употребливост и тоа:
- Лесен начин на навигација каде корисникот се насочува кон подетално прикажување и сугерирање на резултатите од пребарувањето
- Брзо вчитување на страницата, посебно на почетната страница
- Секојдневно ажурирање на податоците
- Квалитетени и содржајни информации
- Квантитет на податоци
- Можност за пребарување од повеќе страници


Дали производот/проектот се заснова на примена на отворени стандарди и ако да, кои?
-Производот се заснова на примена на отворени стандарди и тоа:
- HTML
- CSS
- HTTP
- XML
- SOAP
- XSLT

На кои сè оперативни системи може да се користи производот/проектот?
- Windows, Linux, OS2

Дали производот/проектот ги исполнува критериумите за пристапност според стандардите на В3Ц?
- Не

Дали производот е погоден за користење од страна на лица со хендикеп, на пр. слепи лица?
- Не

 

 
Следно >
© 2018 wsa.org.mk
Powered by [Joomla!]

Order Cheap Sildalis Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Clomid Online
Order Cheap Brand Cialis Online
Buy Cheap Cialis Black Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Clomid Online